KLASSRUMMET                                 

Vad är Motoroptimering/Chiptuning

När styrboxen i bilen optimeras jobbar man med parametrar som tex. mängden bränsle, tändningskurvor, laddtryck etc. Resultatet:

Turbladdade motorer oavsett bränsletyp svarar ofta med en hästkraftsökning på mellan 15-35% och kännbart ökat vridmoment. På en icke turbladdad motor är ökningen mindre, ca 5-10%. Det ökar dock körbarheten och vridmomentet så pass att prestandan förbättras märkbart.

Varför kommer inte denna optimering redan från biltillverkaren?

Biltillverkaren har flera anledningar till att inte leverera bilen "optimerad", dels säljs ofta bilen globalt, dvs världen över och då måste marginaler och parametrar passa alla temperaturer och klimat, sedan är det också en försäkringsfråga samt emissions grupper som skall passa in, så även om bilen kan leverera mer så måste biltillverkaren hålla igen med prestanda, etc.

Förkortar motoroptimeringen motorns livslängd?

Är optimeringen riktigt utvecklad och inte pressad för att prestera höga effektuttag samt att körtstilen kan betraktas som normal, finns ingen anledning att förvänta sig ett ökat slitage.

Är optimering av min bil möjlig?

Dom flesta bensin och dieselturbo samt icke överladdade bilar kan optimeras. Vill du ha mer information så titta gärna i våran modellista där dom flesta biltyper och modeller finns angivna med resp effektökning osv. Hittar du inte just din bil i listan så maila oss gärna information om bilen ,reg nummer eller slå oss en signal för snabbast kontakt.

Styrbox?, menar ni dieselbox?

AllcarTuning jobbar till 99% inte med sk plug-in boxar/diesel boxar, vi har någon enstaka modell av BMW F10 2012-2013 där programering av orginal styrsystem fn inte är möjligt.

Varför inte Plug-in / dieselboxar?

I en dagens bilar finns avancerade styrsystem som jobbar med varandra för att allting ska fungera på ett optimalt sätt. En sk plug-in/dieselbox förvränger vissa signaler i huvudsyfte att öka insprutningstider eller höja bränsletrycket. Detta sker helt utan att bilens övriga styrsystem märker det. Det innebär att en plug-in box lurar bilens styrsystem och följden blir att en mängd värden och data inte blir korrekt beräknade.

Sammanfattning:

För bilens bästa rekomenderar vi i dom fall där det är möjligt att optimera motorns prestanda och förbrukning via direktkontakt med styrboxen över OBD2 alt direkt programering på kretskortet/chippet och dess parametrar för optimal effekt och renare utsläpp vilket automatiskt ger dig lägre förbrukning.

  Kontakt

  Allcartuning Sverige
  Adress: HAGMARKSGATAN 45, 702 16 Örebro, Örebro län: 019-103110 / 0707822348 info@allcartuning.se
  View Larger Map

  FAQ

  Vilka är Allcartuning?

  Allcartuning (ACT) har sitt huvudkontor i Österrike / Stallhofen där merparten av programutvecklingen sker, ACT har ca 180st certifierade medarbetare världen över, i Sverige representeras ACT av Salex AB Orgnr: VAT: 556736-1265

  Har jag någon garanti?

  Vi på allcarTuning erbjuder våra kunder 36mån trimgaranti, dvs uppdateras styrboxen på service och optimeringen "försvinner" lägger vi in den igen utan kostnad, detta under 3 år från köptillfället!

  visa mer ...

  Facebook

© 2013 . All rights reserved.